Što je Hrabri telefon

 

Hrabri telefon je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 1997. godine.

VIZIJA

Društvo u skladu s najboljim interesima i potrebama svakog djeteta.

MISIJA

Hrabri telefon odgovora na potrebu za zaštitom i sigurnošću svakog pojedinog djeteta. Hrabri telefon omogućuje da se dječji glas čuje te sustavno radi na prevenciji okrutnosti i nepravde prema djeci. U svom radu, Hrabri telefon se vodi načelima stručnosti i dostupnosti.

Sve usluge su besplatne za korisnike, temelje se na rezultatima znanstvenih istraživanja koje organizacija provodi te uključuju i distribuciju besplatnih edukativnih brošura.

JESTE LI ZNALI?

U 15 godina rada Hrabri telefon odgovorio je na više od 120.000 poziva djece, roditelja i stručnjaka, uključio više od 700 volontera i stručnih suradnika u izravan rad s djecom i roditeljima te organizirao niz edukacija i supervizija. Ujedno, Hrabri telefon je aktivan na znanstveno-istraživačkom području, u demokratizaciji i razvoju civilnoga društva te širenju mreže savjetodavnih linija kako u Hrvatskoj tako i izvan nje.

Hrabri telefon provodi program Savjetodavna linija za djecu od 1997. godine. Na liniji trenutno volontira 70 posebno educiranih volontera, studenata viših godina psihologije, socijalnog rada i socijalne pedagogije. Volonteri koji se javljaju na hrabre pozive djece tijekom cijelog svog rada su uključeni u stručnu superviziju. U organizaciji na svim programima ima ukupno 140 volontera.

 

web: www.hrabritelefon.hr

Pratite nas i na facebooku! www.facebook.com/HrabriTelefon

 

Programi Hrabrog telefona:

 

HRABRI TELEFON ZA DJECU

PROBLEM JE MANJI KAD SE PODIJELI!

Besplatni broj: 116 111

Radno vrijeme: svakim radnim danom 9-20h

 

Kada nazvati Hrabri telefon za djecu?

• kada imaš neki problem o kojem želiš razgovarati

• kada trebaš podršku i pomoć

• kada te osoba iz tvoje okoline na bilo koji način ugrožava

• ukoliko se bojiš za svoju sigurnost i/ili za svoj život

KONTAKTIRATI NAS MOŽEŠ I NA:

Savjetodavni e-mail: hrabrisa@hrabritelefon.hr

Chat: www.hrabritelefon.hr/chat

Forum: http://www.cybermed.hr/forum/specijalizacije_medicina/hrabri_forum_za_zlostavljanu_i_zanemarenu_djecu

 

JESTE LI ZNALI?

Od travnja 2013. godine Hrabri telefon za djecu ima Europski harmonizirani broj 116 111 – broj za dječje savjetodavne linije u Europi, nastao upravo zalaganjem članova Child Helpline International koji su željeli jedinstveni, kratki, lako pamtljiv besplatan broj za dječje linije u Europi. Hrabri telefon za djecu ima dvije paralelne linije, kako Zbog zauzetosti Hrabrog telefona za djecu, jedine besplatne linije za djecu koja djeluje na području cijele Hrvatske, Hrabri telefon je bio u mogućnosti odgovoriti na samo jedan od četiri poziva djece i roditelja, dok bi ostali pozivi ostali neodgovoreni. U travnju 2013., promjenom broja, uvedena je i paralelna linija kako bi se smanjio broj propuštenih poziva djece.

Čak 91,3 posto djece u Hrvatskoj zna za Hrabri telefon (BECAN, 2012).

 

HRABRI TELEFON ZA MAME I TATE
I RODITELJIMA TREBA PODRŠKA!

Besplatni broj: 0800-0800

Radno vrijeme: svakim radnim danom 9-20h

Što je Hrabri telefon za mame i tate?

• sigurno i povjerljivo mjesto kojemu se svaki roditelj i druga odrasla osoba zabrinuta za dobrobit djeteta može obratiti kako bi porazgovarala sa savjetovateljem

• mjesto gdje roditelj može razgovarati o svim nedoumicama vezanim uz psihosocijalni razvoj djeteta i razvojne probleme

• mjesto gdje roditelj može očekivati podršku i savjet s područja roditeljstva i odnosa roditelj – dijete te svih područja vezanih uz zaštitu djetetovih prava

KONTAKTIRATI NAS MOŽETE I NA:

Savjetodavni e-mail: savjet@hrabritelefon.hr

Forum: http://www.cybermed.hr/forum/specijalizacije_medicina/djecja_psihologija

JESTE LI ZNALI?

Od početka rada Hrabrog telefona, roditelji čine značajan udio u broju nazivatelja i klijenata na svim savjetodavnim uslugama. Mnogi nisu bili sigurni jesu li savjet potražili na pravom mjestu ili je linija rezervirana samo za dječje hrabre pozive. Zato smo u travnju 2013. otvorili odvojenu savjetodavnu liniju Hrabri telefon za mame i tate (i ostale odrasle osobe zabrinute za dijete) na broju 0800 0800, i poručili roditeljima kako je Hrabri telefon tu i za njih.

Ovime je za roditelje ujedno otvorena i prva besplatna savjetodavna linija tog tipa u Hrvatskoj, koja je podrška i pomoć roditeljima otkad dobiju dijete pa sve do njegove punoljetnosti.

SAVJETOVALIŠTE HRABROG TELEFONA ZA DJECU I RODITELJE „SNAGA OBITELJI“

Kontakt: 01 6117 190

Adresa: Bože i Nikole Bionde 32 (Dječja kuća Borovje)

Radno vrijeme: svakim radnim danom 9-20h (ljeti do 17h)

Opis: besplatno psihosocijalno savjetovalište za djecu i roditelje i druge odrasle zabrinute za dijete, a bavi se primarno problemima odnosa roditelj-dijete, odgojnim savjetovanjem te razvojnim problemima djece (teškoće u učenju, samopouzdanjem, razvojem socijalnih vještina i sl.)

e-mail: savjetovaliste@hrabritelefon.hr

DJEČJA KUĆA BOROVJE HRABROG TELEFONA

Kontakt: 01 6112 758

Adresa: Bože i Nikole Bionde 32

Radno vrijeme: svakim radnim danom 9-20h (ljeti do 17h)

Opis: besplatne kreativno-socijalizacijske radionice za djecu 4-14 godina te individualne radionice pomoći pri učenju za djecu 7-18 godina.

e-mail: djecjakuca@hrabritelefon.hr

 

DJEČJI ODBOR HRABROG TELEFONA

Opis: Članovi Dječjeg odbora uče o dječjim pravima I dužnostima djece, posjećuju osobe i ustanove koje su zadužene za zaštitu djece, govore ono što im smeta, što im se događa, što ih veseli… Obratiti im se mogu sva djeca koja se žele uključiti u rad i boriti za dječja prava u RH.

e-mail: djecjiodbor@hrabritelefon.hr

Print Friendly, PDF & Email