Najvjerojatnije ćeš živjeti samo s jednim roditeljem. Može se dogoditi da ćete ostati živjeti u kući u kojoj ste do sada svi zajedno živjeli, te da će jedan roditelj iz nje iseliti. Možda ćete se ti i roditelj s kojim ćeš živjeti odseliti u neki drugi stan ili kuću. Drugi roditelj s kojim dijete ne živi, najčešće redovito kontaktira sa svojim djetetom, provodi s njim određene dane u tjednu, vikende, praznike.

Najvjerojatnije ćeš vikende, blagdane i školske praznike, provoditi naizmjenično ili pola samo s jednim roditeljem, a drugu polovicu samo s drugim roditeljem.

Ukoliko se preseliš iz obiteljskog doma u sasvim novi dom, to uključuje novo susjedstvo i novu školu. Preseljenje može biti teško jer se rastaješ od starih prijatelja, ali može biti i vrlo zanimljivo, jer ćeš imati priliku upoznati mnogo novih prijatelja, a stare uvijek lako posjetiš.

Neko vrijeme nakon ili tijekom razvoda, tvoji ti se roditelji mogu činiti drugačijima. Možda će biti tužni, zbunjeni, razdražljivi ili sve to odjednom, ali oni su još uvijek tvoji roditelji, još uvijek te oboje jako vole, samo im jedno vrijeme nakon razvoda može biti teško, kao što to može biti i tebi.

I ti ćeš se možda osjećati drugačije nego do sada. O tome možeš pričati sa svojim prijateljima, roditeljima, djedom ili bakom, ostalim rođacima ili drugim bliskim osobama u koje imaš povjerenja. Možda ne želiš o tome pričati, i to je u redu. U tom slučaju možeš napisati u svoj dnevnik sve što se promijenilo nakon razvoda, kako je to tebi, što te sve muči i zabrinjava, kao i sve drugo što ti padne na pamet. Možeš odlučiti što od toga želiš reći drugima ili ih pitati, a što zadržati za sebe. Također, možeš nacrtati ili izraditi nešto kako bi izrazio/la to što ti je teško i to kako se osjećaš.

Print Friendly, PDF & Email