Sudjelovanje na 6. Simpoziju u organizaciji Pedijatrijskog društva HUMS-a

na temu: Koordinacija  između privatnog i poslovnog života  pedijatrijske medicinske sestre/tehničara, Lyra hotel Plitvice– Ličko Petrovo Selo 23. – 24. veljače 2024.

Glavna sestra Poliklinike Vesna Jurčić, sveučilišna magistra sestrinstva, Manuela Javorović, medicinska sestra i Marina Hreščić, medicinska sestra sudjelovale su na na 6. simpoziju „Stres u pedijatrijskoj sestrinskoj skrbi u organizaciji Pedijatrijskog društva HUMS-a na temu: Koordinacija između privatnog i poslovnog života pedijatrijske medicinske sestre/ tehničara.

Ravnoteža privatnog i poslovnog života važna je za kvalitetno funkcioniranje. Ponekad je teško i izazovno uravnoteženje, a životni izazovi i zahtjevi se svakodnevno povećavaju na štetu slobodnog vremena. Potrebno je stoga dobro upravljanje vremenom. Važno je spoznati stresno stanje i nositi se sa stresnim situacijama, razlikovati bitno od nebitnog na poslu i u privatnom životu.

Upravo ovaj simpozij na kojem smo raspravljali o snagama i slabostima, te postavljanju granica u privatnom i poslovnom životu potreban je svim zdravstvenim djelatnicima neovisno gdje rade i što rade. Radionice na temu upravljanja emocijama u stresu i što učiniti kada smo preplavljeni kao i savjeti kako ublažiti stres i pomoći si u suočavanju i riješavanju sa stresom zaključili smo naglaskom na to da je stres u radu pobjediv.

Vesna Jurčić, sveučilišna magistra sestrinstva, Glavna sestra Poliklinike

 

Print Friendly, PDF & Email