Studijska posjeta kolega iz Albanije

20. listopada 2023. stručnjaci iz Albanije posjetili su Polilkliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, koja je prepoznata u svijetu kao primjer dobre prakse u radu sa zlostavljanom, zanemarenom i traumatizranom djecom i prema čijem su modelu dobre prakse u Albaniji pokrenuti centri za pružanje pomoći žrtvama nasilja.

Posjeta je organizirana od strane UNICEF-a i organizacije za pomoć djeci Terre des hommes, uz podršku Vlade Republike Albanije,  za stručnjake One Stop centara u gradovima Fier i Skhodra.

Kliničke psihologinje Poliklinike, doc.dr.sc. Bruna Profaca, dr.sc Marija Crnković te Swea Jelić Tuščić, prof., prikazale su kolegama način i specifičnosti rada naše ustanove uz razmjenu iskustava i mogućnosti poboljšanja u identificiranju, pomaganju i rehabilitiranju djece žrtava  nasilja.

Albanski kolege značajnim su ocijenili specifičnost Poliklinike koja osim uspješne intersektorske suradnje i dijagnostičke djelatnosti pruža svojim pacijentima podršku i tretman, uz druge aktivnosti koje doprinose boljem prepoznavanju potreba i zaštite djece u društvu.

Swea Jelić Tuščić, prof. psihologije, klinički psiholog

Print Friendly, PDF & Email