Dana 12.rujna 2023.godine održan je stručni skup „Komunikacija bez šuma – djeca u fokusu“ u prostorijama Policijske akademije ”Prvi hrvatski redarstvenik” u auli Policijske škole ”Josip Jović”, u organizaciji Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova.

Ispred naše Poliklinike, kao pozvani panelist, na drugom od tri panela, na temu ”Integrirani pristup u prepoznavanju rizičnih čimbenika”, sudjelovala je zamjenica ravnateljice Poliklinike, dr.sc. Renata Ćorić Špoljar, klinička psihologinja.

Ostali sudionici navedenog panela bili su prof.dr.sc.Nataša Jokić Begić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Dora Dodig Hundrić s Odsjeka za poremećaje u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Ella Selak Bagarić, klin. psihologinja i voditeljica Centra za zdravlje mladih DZZ Istok, Sanda Puljiz Vidović, mag.psych., ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, Alma Rovis Brandić, mag. paed. soc., viša savjetnica za stručne suradnike defektologe (socijalne pedagoge) iz Agencije za odgoj i obrazovanje, te Dragan Josipović iz Ravnateljstva policije MUP-a.

Na prvom panelu, na temu ”Interdisciplinarnom suradnjom do otpornijeg društva” sudjelovali su Helenca Pirnat Dragičević, Pravobraniteljica za djecu, prim.dr.sc.Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prof.prim.dr.sc.Darko Marčinko, spec.psihijatar iz KBC Zagreb. Marija Barilić, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku,

Momir Karin, prof., ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja, te dr.sc.Ivan Pakšić, nacionalni predstavnik EU mreže za prevenciju kriminaliteta (EUCPN za RH) iz Ravnateljstva policije MUP-a.

Sudionici trećeg panela, na temu ”Aktivno djelovanje – izazovi i prijedlozi rješenja” bili su Ines Krišto, psihologinja iz Centra za pružanje usluga u zajednici Savjetovališta Luka Ritz, Natalia Koparan, mag.socijalnog rada iz Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež, Hana Hrpka, izvršna direktorica i predsjednica udruge Hrabri telefon, prof.dr.sc.Igor Kanižaj s Fakulteta političkih znanosti, izv.prof.dr.sc.Daniela Petrić iz Klinike za psihijatriju KBC Rijeka i Anita Matijević iz Ravnateljstva policije MUP-a.

Cilj stručnog skupa bio je intenziviranje komunikacije, razmjena znanja i iskustva stručnjaka i znanstvene zajednice, radi boljeg razumijevanja različitih perspektiva vezanih uz zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih, jačanja sustava detekcije djece i mladih s rizicima u ponašanju te rad s djecom i mladima u cilju pronalaženja kvalitetnih i učinkovitih programa djelovanja.

Skup smatramo izuzetno vrijednim i korisnim, ne samo zbog teme koja se odnosi na djecu, a koja su upravo fokus rada naše Poliklinike, već zbog angažmana i suradnje različitih struka i resora sustava, kao zlatnog standarda intersektorskog djelovanja za iznalaženjem najboljih načina za sveobuhvatnom pomoći djeci i mladima.

Više o temi možete pronaći na linku: https://policijska-akademija.gov.hr/vijesti/22

Print Friendly, PDF & Email