Dana 22.rujna 2023.g. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike organiziralo je povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, panel pod nazivom „Važnost senzibilizacije, edukacije i prevencije u sprječavanju rodno uvjetovanog nasilja“. Panel je održan u Vršilnici – Novi dvori, Zaprešić.

Ispred Poliklinike panelu su prisustvovale ravnateljica, doc. prim. dr. sc. Vanja Slijepčević Saftić, spec. ped., subspec. dječje neurologije, zamjenica ravnateljice, dr. sc. Renata Ćorić Špoljar, klin.psih., te  voditeljica dijagnostike i tretmana, dr. sc. Marija Crnković, klin.psih.

Na otvaranju događaja uvodna obraćanja održali su Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i državna tajnica doc. dr. sc. Irena Petrijevčanin kao predstavnica Ministarstva unutarnjih poslova a skup je pozdravio i gradonačelnik Zaprešića, gospodin Željko Turk.

Marija Barilić, ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku prezentirala je na skupu ključne smjernice i zaključke izvješća Grevio (Grupa stručnjaka za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji), a Margareta Mađerić, državna tajnica održala je uvod u panel „Postignuća Vlade RH u zaštiti žena i rodno uvjetovanog nasilja“.

U panel raspravi „Važnost senzibilizacije, edukacije i prevencije u sprječavanju rodno uvjetovanog nasilja” sudjelovali su Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Miren Špek, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, psihologinja Maja Mamula iz Ženske sobe te Daška Leppe Pažanin, predstavnica Ministarstva pravosuđa i uprave.

 

 

Print Friendly, PDF & Email