Regionalna konferencija Vijeća Europe „Zaustavimo spolno nasilje nad djecom – ratificiranje i implementiranje Konvencije Vijeća Europe o zaštiti djece od spolne eksploatacije i zlostavljanja“ održat će se u Zagrebu 27. – 28. listopada 2011. Prvog dana program konferencije uključuje izlaganja sudionika, a drugog dana je predviđen posjet Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, tijekom kojeg će stručnjaci Poliklinike predstaviti sudionicima pristup u radu s djecom žrtvama spolnog zlostavljanja.

Osim iz Hrvatske, sudjelovat će i predstavnici drugih zemalja regije: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Italije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Turske.

Ova kampanja Vijeća Europe službeno je započela skupom Vijeća Europe na visokoj razini, održanom u Rimu 29. i 30. studenog 2010. Glavni cilj odnosi se na poticanje potpisivanja, ratificiranja i implementacije Konvencije Vijeća Europe iz Lanzarota (2007.) o zaštiti djece od spolnog iskorištavanja i zlostavljanja. Uz to, cilj kampanje je i osnaživanje djece, roditelja, stručnjaka i društva u cjelini potrebnim znanjima i alatima kojima bi se preveniralo, ali i ohrabrilo zaustavljanje i prijavljivanje spolnog zlostavljanja djece, kao i jačanje javne svijesti o ovom problemu općenito.

Nakon skupa u Rimu gdje je navedena kampanja Vijeća Europe službeno i započela te nakon predstavljanja kampanje u UN u New Yorku, ovo je još jedna prilika u kojoj će se Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba predstaviti drugim državama od strane Vijeća Europe kao primjer dobre prakse i zaštite najranjivijeg dijela populacije – zlostavljane i zanemarene djece.

Pročitajte više na: http://www.coe.int/t/DG3/children/1in5/default_en.asp


Print Friendly, PDF & Email