Webinar “Obavijest, prijava i(ili) suradnja: Psiholog u sustavu zaštite djece”

“Obavijest, prijava i(ili) suradnja: Psiholog u sustavu zaštite djece” naziv je webinara kojeg je psihologinja Poliklinike Mia Roje održala 22. veljače 2019. godine na platformi “The Child Protection Hub – Jugoistočna Europa”, u organizaciji Hrabrog telefona.  Kad se dogodi nasilje prema djetetu, često tražimo krivce i upiremo prstom u određenu instituciju ili osobu, a u webinaru kojeg je održala Mia Roje fokus je sa okrivljavanja prebacila na suradnju i odgovornost svakoga od nas kao osoba i kao stručnjaka u institucijama, te ponudila odgovore na pitanja što je čija odgovornost i kako bolje surađivati.

Webinar možete pogledati na linku ovdje:

https://childhub.org/sh/webinari-o-djecijoj-zastiti/obavijest-prijava-ili-suradnja-psiholog-u-sustavu-zastite-djece-webinar

Evo kako je webinar najavljen na Childhub.org platformi:

“Što je osobna i profesionalna odgovornost u radu s djecom, mladima i obiteljima? S kim sve psiholog može i treba surađivati? Koje su obveze, a koja ograničenja u toj suradnji? Što je čiji posao? Što ako netko ne radi svoj posao? Kada i koju instituciju obavijestiti? Što napisati? Što zadržati povjerljivim? Kako konkretno izgleda obavijest? Je li to prijava? Hoću li izgubiti povjerenje djeteta? Hoću li izgubiti suradljivost roditelja? Hoću li im reći da ću nekoga kontaktirati ili ne? Ako da – kako? Mogu li vjerovati kolegama? Što kaže Zakon, što Konvencija, a što GDPR odredba? Mogu li ja osobno odgovarati pred sudom? Hoću li biti kriv što je dijete primjerice oduzeto roditeljima? Što ako moji nadređeni ne žele da reagiram? Trebam li reagirati i ako se nešto događa izvan moje ordinacije/škole/vrtića?

Na ova i mnoga druga pitanja koja muče mnoge od nas u svakodnevnom radu, nastojat ćemo odgovoriti kroz ovaj webnar i raspravu, kao i međusobno se podržati i osnažiti u preuzimanju odgovornosti za one čiji glas trebamo čuti i zastupati – za djecu.”

 

Print Friendly, PDF & Email