Na inicijativu Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije, Upravni odjel za društvene djelatnosti organizirao je 30. studenog 2020.  webinar za sve stručne suradnike osnovnih i srednjih škola na području Županije na temu ”Prevencija nasilja u obitelji i nad djecom u doba pandemije COVID 19″, na kojem je ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održala interaktivno predavanje.

Na webinaru su sudjelovale i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić kao i članice Vijeća za prevenciju Nina Skurić i Silva Capurso.

Uvodnu riječ dao je župan Dubrovačko-neretvanske županije, ujedno i predsjednik Vijeća za prevenciju, Nikola Dobroslavić koji je ovom prilikom zahvalio svim sudionicima na odazivu.

”Vidim da ste svi prepoznali važnost ovog problema kao i potrebu za sveobuhvatnim djelovanjem u svrhu moguće prevencije i umanjivanja posljedica”, rekao je župan.

Interaktivno predavanje na ovu temu održala je prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba koja je ukazala na načine prevencije obiteljskog nasilja i zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih. U dijelu programa koji se odnosio na raspravu o ovaj iznimno važnoj temi  sudjelovala su 43 stručna suradnika zaposlena u osnovnim i srednjim školama diljem županije.

Održavanje ovog webinara potaknuto je izlaganjem načelnika PUDN Ivana Pavličevića na prošlom zasjedanju Vijeća za prevenciju DNŽ, koji je tada istaknuo kako je uslijed pandemije; koja je prisilila ljude da više vremena provode u zatvorenom prostoru; došlo do povećanja napetosti i nervoze kod pojedinaca, a posljedično i većeg broja slučajeva nasilja u obitelji, stoji u priopćenju Županije.

Izvor: službena web stranica Dubrovačko-neretvanske županije/ link: http://www.edubrovnik.org/novosti/vijece-za-prevenciju-odrzan-webinar-na-temu-prevencija-nasilja-u-obitelji-i-nad-djecom-u-doba-pandemije-covid-19/

Print Friendly, PDF & Email