Osma po redu dodjela nagradu za najboljeg zagrebačkog volontera održana je u Staroj gradskoj vijećnici, a pobjednik je dugogodišnji volonter Hrabrog telefona Matej Ilić Buljan. Tako su odlučili građani koji su imali priliku glasovati od 30. siječnja do 19. veljače 2017. i to elektronskim putem na internetskoj stranici Volonterskog centra Zagreb, u uredu VCZ-a putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom.

U drugom krugu natječaja sudjelovale su i Martina Hodinj voditeljica Volonterskog kluba I. gimnazije te Marijana Jergović, predsjednica zagrebačke udruge „Smiješak za sve“. Volonterski centar Zagreb ove je godine Mariji Fulgosi , volonterki Katoličke udruge „Kap dobrote“ dodijelio posebnu nagradu za životno djelo za skoro tri desetljeća dug volonterski angažman s najugroženijim članovima zajednice.

„Zašto volontiram je jedno od čestih pitanja koja su mi bila postavljana u posljednje vrijeme. Volontiram da budem tu za druge i da, kako je Martina Hodinj jako lijepo rekla, ostavim svoj trag na svijetu. Ne trebam nagrade, ne trebam priznanja, jedino priznanje koje mi je bilo potrebno je od mojih dragih koordinatorica s Hrabrog. Drago mi je da su mi roditelji ovdje i da se ovo održava u zgradi u kojoj su se oni vjenčali“, rekao je Matej Ilić Buljan prilikom preuzimanja nagrade.

Hrabri telefon ove godine obilježava 20 godina djelovanja, zbog čega je udruzi ova nagrada posebno važna.

„Matejev Volonterski Oskar priznanje je i nagrada svim našim volonterima, bivšim i budućim. Njihovo znanje, entuzijazam, energija i vrijeme koje nesebično poklanjaju djeci i roditeljima kojima je to potrebno temelj su dvadesetogodišnjeg rada Hrabrog telefona. Ovo je veliki poticaj za daljnje godine rada pred nama“, istaknula je Jelena Tomić, zamjenica predsjednice Hrabrog telefona.


Print Friendly, PDF & Email