Nakon početka restrikcija uslijed pandemije koronavirusa Hrabri telefon je organizirao za stručnjake mentalnog zdravlja 6 besplatnih webinara o telefonskom i e-savjetovanju, a putem Child Hub platforme. Webinare su održali članovi edukacijskog tima Hrabrog tima, među ostalima i stručnjakinje Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, psihologinje Mia Roje Đapić i Ana Marija Španić.

Webinari su održani krajem ožujka 2020. godine, a s ciljem da pomognu stručnjacima da bolje odgovore na potrebe građana, no i da zaštite sebe od sagorijevanja. Svi webinari su snimani te su snimke besplatno dostupne na YouTube kanalu platforme Child Protection Hub svim zainteresiranima.

Video snimke svih 6 webinara:

Savjetodavni razgovor-što i kako?” održala je 23. ožujka psihologinja Ines Rezo, mag.psych., s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Temom “Savjetodavni razgovor i specifični tipovi poziva” niz webinara je 24. ožujka nastavila psihologinja Mia Roje Đapić, mag.psych, iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Sljedeći dan je temu “Emocionalno teški i uznemirujući pozivi” obuhvatila psihologinja Anamarija Vuić, koja je 26. ožujka održala i temu “Elektroničko savjetovanje”.

 

Što nakon traumatskog događaja? Podrška putem telefonskog savjetovanja” održala je 27. ožujka Sena Puhovski, psihologinja i psihoterapetukinja.

Niz webinara je temom “Specifičnosti procesa savjetovanja, posredna traumatizacija pomagača i važnost brige za vlastito mentalno zdravlje” završila 30. ožujka Ana Marija Španić, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

 

Webinarima je prisustvovalo između 330 i 390 stručnjaka s područja cijele Hrvatske, no pridružili su se i stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Većina stručnjaka (oko 60%) činili su psiholozi, oko 30% socijalni radnici, a ostalih 10% činili su socijalni pedagozi, pedagozi, rehabilitatori, logopedi, medicinski djelatnici, nastavnici i drugi stručnjaci.

Više informacija o samim webinarima možete pronaći i na sljedećim linkovima:

https://www.childhub.org/sh/child-protection-news/hrvatska-childhub-webinari-o-telefonskom-i-e-savjetovanju-u-hrvatskoj

https://www.childhub.org/sh/webinari-o-djecijoj-zastiti

Na raspolaganju za besplatno preuzimanje je stručni priručnik Hrabrog telefona i Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u PDF-u na linku:

HALO, POMOZITE! priručnik za stručnjake mentalnog zdravlja o specifičnostima telefonskog savjetovanja uslijed pandemije (PDF)

Halo, pomozite, stručni priručnik, telefonsko savjetovanje

 

Print Friendly, PDF & Email