Važna obavijest o konferenciji EAPAP 2020: Trodnevni program održat će se 16. do 18. rujna u obliku live webinara

Drage kolegice i kolege, prijatelji djece iz svih sektora,

U ovo neizvjesno vrijeme, te sa željom da svi već registrirani sudionici imaju priliku poslušati predavače koje smo za vas okupili, odlučili smo se prilagoditi i Treću europsku konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem EAPAP-a (European Association of Parental Alienation Practitioners) u organizaciji Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održati obliku LIVE WEBINARA od 16.-18. rujna 2020. godine.

Velika nam je čast pozvati vas na sudjelovanje.

„Parental Separation, Alienation and Splitting: Healing Beyond Reunification“ ili „Separacija roditelja, otuđenje i oporavak djeteta: Razvoj standarda dobre prakse“ naziv je ove konferencije, iz kojeg je jasan smjer djelovanja i cilj EAPAP-a, a to je dubinsko razumijevanje otuđenja i drugih teškoća djece povezanih s razdvajanjem roditelja, kao i razvoj jasnih i znanstveno utemeljenih smjernica rada svih stručnjaka iz sustava zaštite djece.

Inicijativa Poliklinike „28 istina struke u zaštiti djece od emocionalnog zlostavljanja u razvodu roditelja: Uspostava dobre prakse u Hrvatskoj“ prošlog ljeta prikupila je više od 800 potpisa stručnjaka različitih profila iz Hrvatske i regije, nakon predavanja Karen i Nicka Woodalla u Zagrebu, koje je uživo i putem interneta pratilo više od 3000 zainteresiranih. Time je hrvatska stručna javnost nedvosmisleno pokazala interes, potrebu i dobru volju za daljnjim usavršavanjem u ovom području, što ne čudi s obzirom na to da je oko trećina razvoda roditelja visoko konfliktna, a da su najčešće žrtve neslaganja odraslih, slabe koordiniranosti sustava, uz neumoljiv protok vremena – upravo djeca.

EAPAP otvara novo poglavlje zaštite djece u ovom području upravo u Hrvatskoj, a očekuje se više od dvadeset eminentnih predavača iz Europe, SAD-a i regije, u multidisciplinarnom i intersektorskom sastavu, sa znanstvenim, ali i praktičnim izlaganjima, raspravama i rješenjima.

Veselimo se vašem sudjelovanju i novim koracima u zaštiti djece.

U ime Organizacijskog odbora,

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander

LINK ZA REGISTRACIJU: https://en.eapapzagreb2020.com/registracija

NAPOMENA: Konferencija će se zbog pandemije održati u obliku online webinara, a to smo iskoristili da ju proširimo na još jedan dodatni dan, s više predavača i  više tema, tako da uvjeti registracije ostaju isti. Detaljni program uskoro ćemo objaviti.

 

Print Friendly, PDF & Email