Unaprijeđenje suradnje Poliklinike i Centra za socijalnu skrb Zagreb

U Centru za socijalnu skrb Zagreb održan je 2. prosinca 2014. zajednički sastanak ravnateljice CZSS Zagreb Božene Horvat Alajbegović i predstojnika CZSS s ravnateljicom Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordanom Buljan Flander te njenim suradnicima: zamjenikom ravnateljice dr. Domagojem Štimcem, psihijatrom, voditeljicom dijagnostike i tretmana dr.sc. Brunom Profacom, psihologinjom, Zdravkom Miočevićem, pravnikom i Nikolinom Škrlec, socijalnom radnicom.

Cilj sastanka bio je unapređivanje suradnje i nastavak dobre prakse u zaštiti najboljeg interesa i dobrobiti djeteta.

Na sastanku su razmatrane neke novine u radu u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba te mogućnosti uključivanja djece u riziku u obradu i tretman. Naglašena je važnost pravovremene razmjene informacija kao i sprječavanja manipulacije djecom od strane roditelja u visoko konfliktnim razvodima. Također, precizirano je postupanje u suradnji između suradnih institucija – Poliklinike i CZSS.

Nastavak dobre prakse i suradnje u okviru multidisciplinarnih timova tzv. konferencija slučaja se i nadalje podržava te bi se trebala održavati kod posebno složenih slučaja. Na ovom sastanku je u cilju nastavka dobre prakse Centra i Poliklinike, a prvenstveno u zaštiti najboljeg interesa i dobrobiti djeteta, dogovoren kontinuirani oblik suradnje u vidu radnih sastanaka tijekom godine.

Print Friendly, PDF & Email