U Poliklinici predavanja za roditelje i stručnjake povodom Tjedna mozga

U Hrvatskoj se od 14. do 20. ožujka 2016.  provodi Tjedan mozga, petnaestu godinu zaredom.

Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a), i ove su godine  glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj, uz suorganizaciju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. U obilježavanju Tjedna mozga sudjeluju Medicinski fakulteti i sveučilišne klinike u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku te mnoge udruge, škole i druge javne ustanove.

Cilj  je upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Ove godine posebno se obrađuju sljedeće teme:

1. Dječji mozak 
2. Empatija, tolerancija i netolerancija 
3. Suradnja lijeve i desne hemisfere mozga

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba ove godine obilježiti će Tjedan mozga aktivno, s temom: “Geni ili okoliš? Kako dostići poticajno okruženje za razvoj djeteta?”

Želja nam je upoznati roditelje i stručnjake s međusobnom interakcijom genetske strukture i okoliša te kako poticajno roditeljstvo utječe  na bolja postignuća djeteta.

Predavanje za roditelje i stručnjake  održat ćemo  u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, Đorđićeva 26, u srijedu 16. ožujka 2016. u 19.30 sati.

Predavači: doc.dr.sc. Vanja Saftić, specijalist pedijatar, subspecijalist dječje neurologije i dr. Domagoj Štimac, specijalist psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije.

Print Friendly, PDF & Email