Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske u Osijeku je od 25. do 27. studenog održan III. Znanstveno – stručni skup Psihosocijalni aspekti nasilja u suvremenom društvu – izazov obitelji, školi i zajednici.

Na skupu je doc.dr.sc.Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, održala pozvano predavanje na temu Manipulacija djecom u postupku razvoda braka: prepoznajemo li to kao obiteljsko nasilje?.

Aktivno su sudjelovale i zaposlenice Poliklinike Nikolina Škrlec, socijalna radnica i Dora Kralj, socijalna pedagoginja s izlaganjem Stručnjaci kao resurs za poticajno roditeljstvo te psihologinje Marija Krmek i Renata Ćorić Špoljar s izlaganjem Prikaz slučajeva – Stručnjaci kao resurs za poticajno roditeljstvo.

Psihologinja Renata Ćorić Špoljar bila je na istom skupu i aktivni sudionik okruglog stola na temu Etika profesionalnog postupanja u slučajevima nasilja, kojeg su vodili prof.dr.sc. Marina Ajduković i dr.sc. Vladimir Kolesarić, red.prof.

U Osijeku se istovremeno odražavao i Poslijediplomski tečaj trajnog medicinskog usavršavanja I.kategorije pod nazivom Nasilje nad djecom i adolescentima, na kojem su psihologinje Marija Krmek i Renata Ćorić Špoljar održale predavanje Seksualno zlostavljanje djece te Prikaz razgovora sa seksualno zlostavljanim djetetom.

Print Friendly, PDF & Email