U MUP-u o novom Pravilniku o načinu provedbe zaštitnih mjera zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u obitelji te mjere udaljenja iz zajedničkog kućanstva

U Ministarstvu unutarnjih poslova je 11. ožujka 2019. održan je sastanak na kojem se raspravljalo o novom Pravilniku o načinu provedbe zaštitnih mjera zabrane približavanja, uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u obitelji te mjere udaljenja iz zajedničkog kućanstva čije je donošenje u pripremi, a 2. ožujka završen je postupak prikupljanja prijedloga javnosti na stranici esavjetovanja.gov.hr. Razgovaralo se o problematici nasilja u obitelji, femicidu te aktivnostima Policijske akademije.

Na sastanku su sudjelovali dr. sc. Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i Nikola Milina, glavni ravnatelj policije kao organizatori te stručnjaci i predstavnici udruga: Helenca Pirnat Dragičević, pravobraniteljica za djecu, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova,  Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe,  Zdravka Sadžakov, koordinatorica Udruge B.a.B.e., Neva Tölle, Autonomna ženska kuća Zagreb, Hana Hrpka, predsjednica udruge Hrabri telefon i prim. Domagoj Štimac, zamjenik ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Drago nam je što postoje dobre inicijative za izradom, doradom i unaprjeđenjem pravilnika koji se zalažu za zaštitu svih članova društva od nasilja, a posebno kad se to odnosi i na djecu. Ponosni smo što Ministarstvo unutarnjih poslova prepoznaje Polikliniku kao vrijednog suradnika već dugi niz godina, što zajedno sudjelujemo u raznim aktivnostima te predano radimo u smjeru zaštite djece od nasilja.

Print Friendly, PDF & Email