U Londonu je od 4. od 6. svibnja 2018. održana konferencija Attachment and Trauma – Personality Development And Psychotherapy u organizaciji ISC International. Na konferenciji koja se održava već četvrtu godinu sudjelovalo je preko 500 sudionika iz četrdeset država svijeta, a ispred Poliklinike su u sudjelovale ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i Ana Raguž, mag.psych. Tijekom tri dana održano je 11 predavanja i tri panel diskusije od vodećih stručnjaka u području privrženosti, traume i razvoja ličnosti tijekom kojih su stručnjaci raspravljali o povezanosti privrženosti i traume te odgovarali na pitanja sudionika.

Prvog dana konferencije održali su predavanje Edward Tronick, američki razvojni psiholog, održao je predavanje na temu „Multilevel Meaning Making, Relational Regulation And Stress“, Marilyn R. Davillier, američka socijalna radnica, pod nazivom „How Do I Know I’m Me? What do Numinous Experiences Have to Do With Resiliency in the Face of Childhood Trauma“ te Dan Hughes, američki klinički psiholog, na temu „Self-integration Through Attachment Relationships In Both Psychotherapy And Daily Living“. Na kraju dana stručnjaci su sudjelovali na okruglom stolu pod nazivom „From Birth to Developmental Age: The Evolution of the Human Brain and Personality“.

Drugog dana edukacije predavanja su održali Richard Schwartz, psihoterapeut i osnivač terapije Internih obiteljskih sustava (ISF), na temu „The Treatment Of Trauma And The Internal Family Systems Model“, Guy Diamond, profesor emeritus i ravnatelj Family Intervention Science, pod nazivom „Developing an Attachment Rupture Narrative to Enhance a More Cohesive Sense of Self and Other“ te Diana Fosha, američka psihologinja i osnivačica Ubrzane iskustvene dinamičke psihoterapije (AEDP) na temu: Wired to Flourish: AEDP Harnesses The Innate Affects of Healing to Re-Wire Experience and Accelerate Transformation“. Također, Irvin Yalom, profesor emeritus na Stanford University, održao je online video prezentaciju i intervju s dr. Alessandrom Carmelita, osnivačem ISC Internationala, na temu „The Gift of Therapy“. Na kraju dana održana je panel diskusija na temu: „The Parts of the Personality: How to Work in Therapy“.

Posljednjeg dana konferencije održana su još četiri predavanja: Robin Shapiro, socijalna radnica i psihoterapeutkinja te osnivačica EMDR terapije govorila je na temu „Healing the Hunkered Down: Rewiring the Codependent Brain“, Louisa Cozolina, američki psiholog, na temu „Complex Trauma In A Complex World“. Također, predavanja su održale i Kathy Steele, američka psihoteraputkinja, na temu „From Resistance To Realization: Integrative Psychotherapy Approaches With Challenging Trauma Patients“ te Pat Ogden, osnivačica Psihoterapijskog senzomotornog instituta, koja je održala online interaktivnu prezentaciju sa sudionicima na temu „Movement Sequences and Personality Development: A Psychology of Action“. Na kraju konferencije održan je i posljednja panel diskusija pod nazivom „Body, Emotions, Relationships and Resistance: The Path to the integration of the Personality“.

Tijekom konferencije predavači su obogatili znanja sudionika te ponudili nove smjernice kako u istraživačkom i teorijskom dijelu tako i u tretmanskom radu.

Više informacija o samoj konferenciji i ISC Internationalu mogu je pronaći na sljedećem linku: https://uk.international-isc.com/negozio/workshop/attachment-and-trauma-personality-development-and-psychotherapy/

Print Friendly, PDF & Email