U Crnoj Gori na radionici o vođenju malih skupina djece bez roditeljske skrbi i djece s poteškoćama u razvoju

Psihologinja Poliklinike Ella Selak Bagarić sudjelovala je kao ekspert u provedbi radionice Europske komisije o vođenju malih skupina djece bez roditeljske skrbi i djece s poteškoćama u razvoju u Bijelom Polju u Crnoj Gori od 22. do 25. listopada 2017.

Cilj radionice bio je podržati Ministarstvo rada i socijalne skrbi Crne Gore u nastavku procesa deinstitucionalizacije, uspostavljanja alternativnih sustava skrbi o djeci poput malih skupina za djecu bez roditeljske skrbi i djece s teškoćama u razvoju. Ova radionica se je usredotočila na poboljšanje kvalitete funkcioniranja prvih malih skupina u Crnoj Gori, koje se nalaze u Bijelom Polju. Stručnjaci iz Velike Britanije, Hrvatske i Švedske podijelili su najbolju praksu u organizaciji i upravljanju ovim modelom skrbi o djeci.

Psihologinja Ella Selak Bagarić u svojim izlaganjima prikazala je psihološki utjecaj traume kod djece te pristup u razvijanju terapijskog okruženja za djecu, ali i podrške stručnjacima kroz superviziju. U provedbi radionice sudjelovale su iz Sjeverne Irske Bernadette McNally, direktorica Safeguarding Board Northern Ireland, te iz Švedske Karin Flyckt, koordinatorica za osobe s invaliditetom pri National Board of Health and Welfare. Ispred Ministarstva rada i socijalne skrbi Crne Gore sudjelovala je gđa Irma Kalac, starija savjetnica.

Print Friendly, PDF & Email