T portal: “Otuđenje djece u razvodima roditelja tema je međunarodne konferencije koja se održava u Zagrebu”

Najava 3. europska konferencija s međunarodnim sudjelovanjem o otuđenju djeteta od roditelja u razvodu objavljena je na T portalu 11. rujna 2020:

“U organizaciji Europskog udruženja stručnjaka koji rade s otuđenjem (EAPAP) i Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, od 16. do 18. rujna održat će se 3. europska konferencija s međunarodnim sudjelovanjem o otuđenju djeteta od roditelja u razvodu

Zbog pandemije će konferencija biti održana online, pratit će je oko 400 stručnjaka koji rade s djecom, većinom iz Hrvatske i regije, a sudjelovat će 18 inozemnih te 14 domaćih predavača.

Prva dva dana konferencije namijenjena su stručnjacima, a treći dan konferencije otvoren je za javnost, ponajprije zbog edukacije roditelja koji prolaze razvod i čija su djeca u riziku od otuđenja ili otuđena.

‘Separacija roditelja, otuđenje i oporavak djeteta: Razvoj standarda dobre prakse’ (engl. ‘Parental Separation, Alienation and Splitting: Healing Beyond Reunification’) naziv je 3.  europske konferencije s međunarodnim sudjelovanjem EAPAP-a kaja će se održati u obliku webinara.

Na internetskoj stranici konferencije dostupan je program za sva tri dana i predstavljeni su međunarodni i regionalni predavači, stručnjaci iz područja psihologije, psihijatrije, pedijatrije, prava, socijalnog rada.”

Izvor: T portal: Otuđenje djece u razvodima roditelja tema je međunarodne konferencije koja se održava u Zagrebu

Print Friendly, PDF & Email