15 godina rada Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba obilježili smo svečano u utorak, 6. veljače 2018. u Preporodnoj dvorani HAZU-a u Zagrebu, na Gornjem gradu.

Tom su događanju prisustvovali izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske Renata Margaretić Urlić, savjetnica predsjednice za društvene djelatnosti i mlade, izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića dr. Ivan Ćelić, izaslanik Predsjednika Vlade ministar zdravstva Milan Kujundžić i članovi Vlade: ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, veleposlanca Australije Elizabet Petrović, veleposlanik Indije Sandeep Kumar, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, rektor Zagrebačke katedrale vlč. Josip Kuhtić, pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, saborski zastupnici, dekani Hrvoje Brkić i Snježana Sekušek Galešev, predsjednica Hrvatske psihološke komore Andreja Bogdan, pomoćnici ministara, državni tajnici, pročelnici gradskih ureda, ravnatelji gradskih zdravstvenih i ostalih ustanova, uvažene kolegice i kolege, djeca i roditelji iz naših odbora.

Nakon pozdravnog govora ravnateljice prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander, skupu su se obratili gradonačelnik Milan Bandić, ministar Milan Kujundžić i izaslanica predsjednice Renata Margaretić Urlić.

Nakon toga na platnu su prikazane video čestitke naših međunarodnih kolega s kojima surađujemo, a u dvorani su se okupljenima obratile  dr. sc. Mirela Badurina iz Sarajeva, direktorica bosansko hercegovačke integrativne dječje i adolescentne psihoterapijske asocijacije koja je najavila da se u Sarajevu otvara poliklinika po uzoru na našu Polikliniku te mag. Darija Kuzmanič Korva koja je na čelu zajednice CZSS Slovenije.

Dok su se na platnu prikazivali crteži djece hrvatskih škola sa njihovim porukama roditeljima i odraslima, ravnateljica je pročitala glavne naglaske onoga što je Poliklinika postigla proteklih 15 godina.

Zatim su se okupljenima predstavile djevojčice iz Dječjeg odbora sa voditeljicom Mijom Roje, prikazan je njihov film sa porukama o tome što trebaju i očekuju od roditelja i odraslih. Djevojčice su pročitale i svoje pismo odraslima.

Potom se predstavio Odbor mladih. Prikazali su svoj film “I ovo smo mi” o problemima i teškoćama odrastanja i pročitali svoje pismo odraslima.

Ispred Roditeljskog odbora okupljenima se obratila Berislava Picek.

Na kraju ove priredbe pjevali su brat i sestra Dino i Karla Miklaužić. Dino svira električnu gitaru i pobjednik je druge sezone dječjeg Talent showa Zvjezdice. Otpjevali su nam dvije prigodne pjesme: “Da sam ja netko” i “Mi smo taj svijet”.

Pogledajte više fotografija s proslave u albumu na našoj FB stranici ovdje:

https://web.facebook.com/pg/poliklinikazadjecuimladezagreb/photos/?tab=album&album_id=340158493132284

Snimio: Robert Valai

Print Friendly, PDF & Email