U Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba održan je 26. veljače 2015. sastanak Ravnateljice Poliklinike prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander i stručnjaka multidisciplinarnog tima s Pravobraniteljicom za djecu, doc.dr.sc. Ivanom Milas Klarić te njenim suradnicama, zamjenicom pravobraniteljice mr.sc. Majom Gabelic Šupljika i Davorkom Osmak Franjić, savjetnicom pravobraniteljice za djecu. Cilj sastanka bio je razmatranje aktualnih pitanja i nastavak dobre prakse u zaštiti najboljeg interesa i dobrobiti djeteta.

Uz ravnateljicu Poliklinike, sastanku su prisustvovali: dr. Domagoj Štumac, psihijatar i subspec. dječje i adolescentne psihijatrije i zamjenik ravnateljice, dr.sc. Bruna Profaca, psihologinja i voditeljica dijagnostike i tretmana, dr. Vanja Slijepčević Saftić, pedijatrica i subspec. dječje neurologije, prof. Dora Kralj, socijalna pedagoginja, Nikolina Škrlec, dipl. socijalna radnica i Zdravko Miočević, dipl.iur. Ispred Udruge Hrabri telefon, sudjelovala je Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona.

Na sastanku su razmatrane teme vezane uz zaštitu djece od retraumatizacije kod sumnje na zlostavljanje i saslušanje u različitim institucijama te uloga Poliklinike u tim postupcima. Također razmatrana su pitanja zaštite djece u vrtićima i školama u nekim specifičnim situacijama, koje se postavljaju pred stručnjake.

Naglašena je dosadašnja dobra suradnja Poliklinike i Ureda pravobraniteljice i zajedničko djelovanje. Pravobraniteljica za djecu upoznala se s prostornim i stručnim mogućnostima Poliklinike, s novinama u radu stručnjaka unutar zdravstvenog sustava te suradnjom Poliklinike s različitim ustanovama u cilju zaštite djece. Također, pravobraniteljici je prezentirana suradnja Poliklinike s europskim institucijama gdje je Poliklinika predstavljena kao primjer dobre prakse.

Print Friendly, PDF & Email