Suradnja Poliklinike sa rumunjskim stručnjacima

U posjeti Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba 24. i 25. ožujka 2010. bili su stručnjaci mentalnog zdravlja iz Rumunjske, koji djeluju u okviru Save the Children Romania gdje je razvijen projekt pomoći traumatiziranoj djeci (The Center for Emotional and Behaviour Education). Ovaj projekt se provodi uz podršku i tehničku pomoć Save the Children Norway – uredom za jugoistočnu Evropu iz Sarajeva. Koordinator programa je Tomasso Diegoli.

Osim razmjene iskustava, stručnjaci Poliklinike su za kolege iz Rumunjske (psihologe, psihijatre i socijalne radnike) održali dvodnevnu edukaciju. Prezentirane teme su bile: multidisciplinarni pristup u radu sa zlostavljanom i zanemarenom djecom, pristup u radu s hiperaktivnom djecom, rad s djecom koja su izložena vršnjačkom nasilju u školi, tretman traumatizirane djece, intervencije u radu s roditeljima traumatizirane djece te razvoj suradnje s drugim institucijama u okviru sustava zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja.

Ovakva razmjena iskustava je za stručnjake iz Rumunjske, ali i iz Poliklinike, izuzetno značajna, te otvara mogućnost daljnje suradnje i podrške.

Print Friendly, PDF & Email