Suradnja Poliklinike s Institutom za mentalno zdravlje u Beogradu kroz razmjenu i edukaciju stručnjaka

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu i Poliklinika nastavili su svoju dobru suradnju kroz razmjenu iskustava i stručnjaka, te je psihologinja Dnevne bolnice Poliklinike Ella Selak Bagarić u periodu 30. listopada do 03. studenog primljena u studijsku posjetu Institutu a prvenstveno Dnevnoj bolnici za adolescente pod vodstvom dr. Zagorke Bradić., spec. psihijatrije, subspec. psihoterapije.

Psihologinja Selak Bagarić sudjelovala je u aktivnostima Dnevne bolnice za adolescente, gdje se obavlja parcijalna hospitalizacija adolescenata i mladih sa psihičkim problemima i teškoćama u formiranju identiteta, od 15 do 25 godina. Dnevna bolnica za adolescente kapaciteta je do 30 adolescenata o kojima brine multidisciplinarni tim terapeuta, osmišljavanjem programa liječenja za svakog adolescenta individualno.

Liječenje adolescenata u skladu sa procjenom obuhvaća farmakoterapiju, individualnu, grupnu, obiteljsku i „milieu“ terapiju.

Tijekom svog boravka na Institutu, psihologinja Selak Bagarić upoznata je i s radom Klinike za djecu i omladinu, odnosno Kliničkog odeljenja za decu i adolescente pod vodstvom doc. dr.sc. Milice Pejović-Milovančević, spec. dečije psihijatrije, koja je našu psihologinju upoznala s načinima i strukturom rada cijele Klinike.

Rad i koncepte Dnevne bolnice za decu „prof. Dr Svetomir Bojanin “ prezentirao je Šef Dnevne bolnice za decu, dr. Nenad Rudić, spec. psihijatrije.

Direktorica Instituta za mentalno zdravlje, akademkinja prof.dr.sc. Dušica Lečić Toševski, psihologinji Selak Bagarić je također zaželjela dobrodošlicu i izrazila želju za nastavkom dobre suradnje s našom Poliklinikom.

Najljepše zahvaljujemo kolegama i prijateljima s Instituta za mentalno zdravlje na suradnji i doprinosu daljnjem razvoju usluga Dnevne bolnice Poliklinike, koje će sasvim sigurno biti inspirirani dugogodišnjim uspješnim radom Dnevne bolnice za adolescente pri Institutu.

Print Friendly, PDF & Email