Suicidalni pozivi na dječjim savjetodavnim linijama

U organizaciji udruge Hrabrog telefona (telefon za zlostavljanu i zanemarenu djecu) održan je 15. svibnja u starogradskoj vijećnici okrugli stol na temu ”Suicidalni pozivi na dječjim savjetodavnim linijama – iskustva i dileme” , kojem su prisustvovali i djelatnici Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, na čelu s ravnateljicom doc.dr.sc. Gordanom Buljan Flander, inače voditeljicom znanstvenih i stručnih programa udruge Hrabri telefon te predstojnikom Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje dr. Zvonimirom Šostarom.

Predavanje ”Suicidalnost i parasuicidalno ponašanje u Centru za krizna stanja KBC Zagreb” je održao dr. med. Aran Tomac, spec. psihijatar,a Renata Odeljan, voditeljica Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju govorila je na temu ”Suradnja s predstavnicima policije u slučaju suicidalnih poziva na savjetodavnim linijama”.

Iskustva iz prakse savjetodavnih linija podijelili su sa sudionicima skupa predsjednice udruge Hrabri telefon Hana Hrpka, prof.spihologije, njena zamjenica Jelena Tomić, dipl.soc.radnica te predstavnici nekih drugih savjetodavnih linija,između ostalih Dejan Stojičić, koordinator marketing tima Centra Srce – savjetodavne linije za djecu u Novom Sadu i Jadranka Orehovec, predsjednica udruge Psihološki centar Tesa iz Zagreba.

Print Friendly, PDF & Email