Sudjelujte na webinaru ChildHuba: “Prilagođavanje koncepta dječjih kuća (Barnahus) lokalnom kontekstu”

Na webinaru ChildHuba “Prilagođavanje Barnahus koncepta lokalnom kontekstu” danas, 24. svibnja 2018.  u 16 sati (u Hrvatskoj, po lokalnom vremenu) predavanja će održati  Ana M. Piterson, socijalna radnca – koordinatorica u Barnahusu u Linköpingu u Švedskoj i prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Tema ovog webinara, drugog u CHILDHUB seriji, uporedba je kako Barnahus Linkoping (Švedska) i Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba (Hrvatska) rade na postizanju standarda kvaliteta Barnausa u svojim lokalnim kontekstima. Svi učesnici webinara potiču se da dopunjuju prezentaciju sa informacijama o posebnim načinima rada. Rezultat će predstaviti postojeće inovacije i inspirirati predstojeće usluge kako bi pronašli odgovarajuća rešenja za njihov lokalni kontekst.

Webinar se održava danas, 24. svibnja 2018. u 16 sati. Ako niste u vremenskoj zoni kao Hrvatska, provjerite vrijeme održavanja webinara.

Kako se prijaviti na webinar

Na stranici CHILDHUBA na sljedećem linku:

https://childhub.org/sh/webinari-o-djecijoj-zastiti/childhub-i-promise-serija-vebinara-prilagodavanje-barnahus-koncepta

ispod teksta kliknite na “Register and join”. Nekoliko sati pre početka webinara dobit ćete email sa linkom za webinar i uputstva kako se uključičti. Sudjelovanje webinaru ne zahteva nikakve posebne vještine i traje samo nekoliko minuta, a možete se priključiti sa stolnog računala, tableta ili mobilnog telefona.

Ovdje možete proveriti vreme početka webinara u vašoj vremenskoj zoni.

O predavačima:

Ana M. Piterson radi kao koordinator u Barnahusu u Linkopingu u Švedskoj. Barnahus je započeo 2005. godine i od samog početka ona je pratila njegov razvoj, najprije kao predstavnik u radnoj grupi, a potom i od 2012. godine kao koordinator. Ona je socijalni radnik i ranije je uglavnom radila sa djecom i adolescentima unutar socijalnih službi. Kao koordinator, ona je takođe i član različitih razvojnih grupa, koje se, primjerice, bave temama obrezivanja genitalija, nasiljem u bliskim odnosima i važnošću rutina za djecu u određenim ciljnim grupama.

Redovno drži predavanja o rutinama i procesima modela Barnahusa, kako identificirati djecu u ciljnoj grupi, a koja su pod rizikom, i što činiti kada nam deca otkriju neku informaciju.

Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander je psiholog, psihoterapeut i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Radi sa djecom više od 30 godina i bila je među prvim stručnjacima u Hrvatskoj koja je prepoznala važnost problema zlostavljanja i zanemarivanja djece. 1997. godine osnovala je Hrabri telefon – savjetodavnu liniju za zlostavljanu i zanemarivanu decu, a 2002. godine pokrenula je osnivanje Poliklinike za zaštitu djece i mlaih Grada Zagreba, jedinu zdravstvenu ustanovu specijaliziranu za rad sa traumatiziranom djecom u Hrvatskoj.

Pored vodećeg rada sa decom i obiteljima, aktivna je i kao znanstvenica, napisala je sedam knjiga i više znanstvenih radova. Radila je kao predavač na mnogim sveučilištima i sudski je vještak za psihologiju, održava treninge na domaćem, regionalnom i međunarodnom nivou, dijeleći iskustva sa drugim profesionalcima u Hrvatskoj i svijetu.

POGLEDAJTE VIDEO KOJI JE CHILDHUB SNIMIO O NAŠEM RADU:

Print Friendly, PDF & Email