Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10. listopada 2022. učenici i nastavnici Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara Vinkovci posjetili su Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Našu su ustanovu posjetili u sklopu projekta o mentalnom zdravlju učenika i nastavnika kojeg ova škola provodi, da povežu sadržajne aktivnosti svog projekta i naglasili važnost prevencije i brige mladih o mentalnom zdravlju. Edukativnim programom podučavaju učenike i nastavnike o rizičnim čimbenicima pojave i razvoja psihičkih poremećaja kako bi očuvali psihološku dobrobit, ojačali mentalno-zdravstvenu pismenost te prevenirali psihološke smetnje i poremećaje kod učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika.

Učenike i njihove nastavnike u Poliklinici su primile zamjenica ravnateljice dr. sc. Renata Ćorić Špoljar, klinička psihologinja i socijalna radnica Tamara Gojković, specijalistica za prava djece. Naše stručnjakinje su predstavile rad ustanove i multidisciplinarnog tima te su odgovarale na pitanja učenika o poteškoćama mentalnog zdravlja mladih kao i o izazovima u radu s njima.

Print Friendly, PDF & Email