Studijska posjeta Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu

Nakon ranije uspostavljene suradnje s Klinikom za djecu i mlade Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu, čiji su stručnjaci pojetili Polikliniku u dva navrata, u studijskoj posjeti ovoj instituciji u Beogradu 5. i 6. lipnja 2017. bili su ravnateljica Poliklinike prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, prim.dr. Domagoj Štimac, dr.sc. Bruna Profaca i Vesna Jurčić, mag. sestrinstva. Uz stručnjake Poliklinike, u posjeti su bili i ravnateljica i stručnjaci Psihijatrijske bolnice za djecu i mlade.

Tijekom posjete, ravnateljica Poliklinike je bila pozvana da kao ekspert u području zaštite djece sudjeluje na sastanku stručnjaka Instituta i stručnjaka iz drugih sustava, s ciljem donošenja protokola o postupanju zdravstvenih djelatnika u zaštiti djece.

Stručnjaci Poliklinike su se tijekom posjete upoznali s jednom od najznačajnijih ustanova mentalnog zdravlja te s različitim odjelima Klinike za djecu i mlade Instituta za mentalno zdravlje. Načelnica klinike je doc.dr.sc. Milica Pejović Milovančević, spec. psihijatar.

Imali smo prilike upoznati se sa stručnim i organizacijskim aspektima rada Dječje dnevne bolnice, Kabineta za zaštitu od zlostavljanja i zanemarivanja, Dnevne bolnice za adolescente, Dječjeg odjela, Dječjeg dispanzera i Odsjeka za sudsku psihijatriju. Rad svakog odjela je prikazan od strane psihijatara voditelja. Prilikom posjeta Institutu gosti iz Zagreba su bili i na radnom sastanku s direktoricom Instituta Akad. prof.dr. Dušicom Lečić Toševski.

Ova posjeta je bila još jedna prilika za razmjenu stručnih i znanstvenih iskustava te su se razmatrale i mogućnosti za daljnju suradnju.

Print Friendly, PDF & Email