Stručnjakinje Poliklinike pozvane u Albaniju pomoći osnivanju ustanova za pomoć i podršku zlostavljanoj i zanemarenoj djeci

S ponosom i veseljem smo 24. listopada 2022. održali prvi online radni sastanak s voditeljicama procesa osnivanja dvije ustanove u Albaniji kojima je za cilj pomoć i podrška zlostavljanoj i zanemarenoj djeci. Projekt je potpomognut od strane albanskog ureda UNICEF-a, a stručnjakinje Poliklinike uključene su na poziv voditeljice projekta Alkete Lasku, regionalne savjetnice za zaštitu djece.

Ravnateljica doc. prim. dr. sc. Vanja Slijepčević Saftić, dr. med., spec. pedijatar, subspecijalist dječje neurologije i Ana Marija Španić, mag. psihologije, klinička psihologinja pozvane su da pruže „know-how“ i da podijele iskustva u radu sa traumatiziranom djecom, te da sudjeluju u procesu implementacije specifičnih znanja i osmišljavanju strategija pomoći djeci i mladima u Albaniji. Prvi korak u tom procesu biti će odlazak stručnjakinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u Albaniju već u studenom ove godine.

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba je unatrag 20 godina prepoznata kao centar izvrsnosti u pružanju multidisciplinarne pomoći zlostavljanoj i zanemarenoj djeci. Naša vrijednost, znanja i stručnost počivaju na broju od preko 20 000 pacijenata koji su u Poliklinici obrađeni i liječeni, te na kontinuiranoj i specifičnoj edukaciji po čemu smo prepoznati i od Vijeća Europe, te smo članovi brojnih međunarodnih radnih skupina koje imaju isti cilj: pružiti pomoć i zaštitu traumatiziranoj djeci i mladima.

Print Friendly, PDF & Email