Stručnjaci slovenske EMMA-e posjetili Polikliniku

U stručnoj posjeti Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba su 25. kolovoza 2015. bile stručnjakinje iz Zavoda EMMA – EMpathia MArginalis iz Slovenije. To je nevladina i neprofitna organizacija, ustanovljena 2000. godine s ciljem pružanja pomoći djeci, mladima i odraslima – žrtvama obiteljskog nasilja. EMMA je aktivna i u provođenju preventivnih programa, a svojim korisnicima nudi individualno, grupno i telefonsko savjetovanje.

Cilj posjete slovenskih kolegica bio je upoznati se s primjerom dobre prakse u radu s djecom žrtvama obiteljskog nasilja te njihovim obiteljima. Rad Poliklinike prezentirali su dr. Domagoj Štimac, psihijatar i subspec. dječje i adolescentne psihijatrije i zamjenik ravnateljice, dr.sc. Bruna Profaca, psihologinja i voditeljica dijagnostike i tretmana te Tamara Gojković, dipl. socijalna radnica.

Ovo je bila prilika za razmjenu iskustava u radu s djecom koja doživljavaju nasilje u obitelji, kao i za razmjenu stručnih pokazatelja. U sklopu posjete Poliklinici stručnjakinje iz Zavoda EMMA upoznale su se i s radom Hrabrog telefona.

Print Friendly, PDF & Email