U organizaciji Društva SOS telefon, Društva za nenasilnu komunikaciju i ISA Instituta iz Ljubljane, 8. i 9. listopada 2015. u Ljubljani je održan dvodnevni seminar pod nazivom „Zaštita i rad s djecom – žrtvama seksualnog nasilja“.

Edukaciju su održale prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, psihologinja i psihoterapeutkinja, ravnateljica i dr.sc. Bruna Profaca, psihologinja i voditeljica dijagnostike i tretmana u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba. Na dvodnevnom osposobljavanju sudionici su se upoznali s iskustvima u radu sa seksualno zlostavljanom djecom u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba kao primjerom dobre prakse te bitnim stručnim temama: posljedice seksualnog zlostavljanja, intervju sa seksualno zlostavljanim djetetom te NICHD protokol forenzičnog intervjua, podrška i tretman seksualno zlostavljanog djeteta te rad s nezlostavljajućim roditeljem seksualno zlostavljanog djeteta. Rad se odvijao kroz predavanja, radionice i raspravu te uz video snimke.

Seminar je također  bio prilika i za razmjenu iskustava stručnjaka. Sudionici seminara bili su stručni djelatnici u centrima za socijalnu skrb, nevladinim organizacijama, zdravstvenim ustanovama, državnom odvjetništvu, policiji kao i drugi stručnjaci koji rade u području zaštite djece od nasilja i zlostavljanja.

Print Friendly, PDF & Email