Stručnjaci makarskog savjetovališta Lanterna posjetili našu Polikliniku

Stručnjaci savjetovališta Lanterna iz Makarske posjetili su Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba 7. svibnja 2013. Savjetovalište Lanterna radi na zaštiti zdravlja djece, mladih i obitelji te na promicanju zdravog stila življenja putem savjetodavnog rada, osmišljavanja slobodnog vremena i edukacije od 1999. godine.

Ovu udrugu osnovala je skupina stručnjaka pomagačkih zanimanja, koji se volonterski angažiraju u svojoj zajednici. Svojim programima povezuju stručnjake zaposlene u institucijama iz područja odgoja, obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi.

Voditeljica dijagnostike i tretmana dr.sc. Bruna Profaca upoznala ih je s radom Poliklinike. Razmijenili su iskustva o radu s djecom i obiteljima te mogućnostima suradnje. Stručnjacima iz Makarske programe i rad udruge Hrabri telefon je Ella Selak Bagarić, prof. psihologije.

Materijale i priručnike Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i Hrabrog telefona, koje su ovom prilikom dobili, stručnjaci iz savjetovali šta Lanterna koristit će u daljnjem radu s djecom, obiteljima i nastavnicima.

Print Friendly, PDF & Email