Stomatološki fakultet proslavio 50. obljetnicu samostalnosti

Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavio je 26. rujna 2012. godine u Starogradskoj vijećnici na Gornjem Gradu svoju 50. obljetnicu samostalnosti. Njegova povijest seže još u 1922. godinu, kad je utemeljena Katedra za odontologiju, preko 1948. godine kad je osnovan Odontološki odsjek pri Medicinskom fakultetu pa sve do dana 26. rujna 1962. godine kada je odlukom Sabora Republike Hrvatske osnovan samostalni Stomatološki fakultet.

Danas je ovaj zagrebački fakultet jedina samostalna institucija u području dentalne medicine u Republici Hrvatskoj koja izvodi programe preddiplomskog i diplomskog integriranog studija i poslijediplomske studije, promiče i struku i znanost i pri tome surađuje s mnogim vodećim institucijama u zemlji i inozemstvu.

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba suraduje sa Stomatološkim fakultetom u izvedbi kolegija o nasilju, zlostavljanju i stomatološkom zanemarivanju djece, te je proslavi  prisustvovala i naša ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.Print Friendly, PDF & Email