Što za djecu znači Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava

„Što za djecu znači Europska konvencija o ostvarivanju dječjih prava“ naziv je pod kojim je održan stručni skup Pravobraniteljice za djecu, Hrvatske odvjetničke komore i Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež  21.veljače.2012. godine u dvorani Hrvatske odvjetničke komore u Zagrebu.

Cilj skupa bio je ukazati na probleme koji se u primjeni Konvencije pojavljuju te traženju rješenja bolje zaštite prava djece, u suradnji s Hrvatskom odvjetničkom komorom i Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.

Stručnom skupu su svojim izlaganjima pridonijeli stručnjaci iz područja zaštite dječjih prava Sveučilišta u Zagrebu i Osijeku, predstavnici Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Centra za socijalnu skrb i odvjetničke struke.

Ispred Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba na skupu je sudjelovao i zamjenik ravnateljice dr. Domagoj Štimac, psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije s izlaganjem ”Razgovor s djetetom koji osigurava ostvarivanje prava djeteta na sudjelovanje, uz istodobnu zaštitu dobrobiti djeteta”.


Print Friendly, PDF & Email