Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji Poliklinike sa Međunarodnom osnovnom školom Vedri obzori

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i ravnateljica Međunarodne osnovne škole Vedri obzori (eng. Bright Horizons – International British School of Zagreb) Milena Prodanić Tišma potpisale su sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji. 

Međunarodna osnovna škola Vedri obzori, odobrena od Ministarstva znanosti i obrazovanja, osnovana je 2013. godine. Škola radi po International Primary Programme (IPC), koji se temelji na britanskom nacionalnom kurikulumu čija je posebnost multidisciplinarnost, povezivanje raznih predmeta, razvoj kreativnosti te donošenje vlastitih zaključaka s posebnim naglaskom na projektnom radu.

Ravnateljica škole Milena Prodanić Tišma je tijekom  posjeta Poliklinici naglasila da se u njihovoj školi osim obrazovanja visoko vrednuje i posebna pažnja obraća i na odgojni aspekt, odnosno cilj je za vrijeme osmogodišnjeg redovnog školovanja djecu naučiti da samostalno i kritički promišljaju, steknu vještine za konstruktivno rješavanje problema, njeguju osobni rast i razvoj te se razvijaju na socijalnom i emocionalnom planu uz kontinuiranu dostupnost podrške i vodstva od strane stručnjaka škole. Također, u njihovoj školi integracija djece s različitim potrebama predstavlja obogaćivanje školskog okruženja i omogućava razmjenu iskustava i učenja te razvoj senzibiliteta i međusobne empatije učenika.

Ravnateljica škole Milena Prodanić Tišma, stručnjaci i nastavnici u školi svom radu posebnu brigu posvećuju mentalnom zdravlju djece pa stoga potpisani sporazum predstavlja temelj razvoja izvrsne interesektorske suradnje na razini stručnog, ali znanstvenog djelovanja u brojnim područjima zaštite djece.

Više o školi, njihovim aktivnostima i načinu rada možete pročitati na linku: https://britishschool-zagreb.hr/.

Print Friendly, PDF & Email