Matthew McVarish, škotski glumac, glazbenik i dramski pisac je u petak 8. kolovoza 2014., tijekom svog boravka u Zagrebu u pratnji predstavnica Britanskog veleposlanstva posjetio Polikliniku za zaštitu djeca grada Zagreba.

Zagreb je, naime, samo jedan od 32 glavna grada u Europi koje Matthew planira posjetiti u okviru kampanje podizanja svijesti o sprečavanju seksualnog zlostavljanja djece. Originalni naziv kampanje jest: “10,000 mile – 16,000 km Road to Change: Walk to Stop the Silence”.

Matthew kampanju provodi hodajući. Pješači već 14 mjeseci, a svaki dan prijeđe 15 kilometara, sve s jednim ciljem – progovoriti o seksualnom zlostavljanju, a kako bi probudio svijest javnosti da se ujednače zakoni u svim zemljama te da osobe koje su seksualno zlostavljale djecu ne ostaju na slobodi zbog zastare, što se u mnogim zemljama diljem Europe još uvijek događa.

Posjet Poliklinici bio je središnji događaj njegovog boravka u Zagrebu, a posjet su pratili i novinari radi medijske promocije kako posjeta tako i cijele kampanje. U Poliklinici su ga ugostili zamjenik ravnateljice dr. Domagoj Štimac, psihijatar te psiholozi Marija Crnković i Maks Vinšćak.

Tijekom boravka u Zagrebu posjetio je i udrugu Hrabri telefon te pravobraniteljicu za djecu.

Za više informacija o kampanji možete pogledati www.stopthesilence.org i http://roadtochange.eu

Print Friendly, PDF & Email