„RODITELJSTVO U PANDEMIJI: izazovi, rizici i prilike odrastanja“ naziv je izvještaja istraživanja o iskustvima roditelja u Hrvatskoj tijekom COVID-19 zdravstvene krize. Ovo istraživanje dio je šireg istraživačkog projekta „COVID-19 i mentalno zdravlje: jučer, danas, sutra…“, a obuhvaćena su iskustva više od 680 roditelja i njihove djece. Navedeni projekt provodio se od studenog 2020. do siječnja 2021. godine. Cilj istraživanja bio je provjeriti vidimo li doista što proživljavaju djeca i roditelji, jesu li iskustva u proteklih godinu dana ostavila trag u njihovom psihološkom funkcioniranju i jesu li im potrebni stručnjaci te ako jesu, na koji način?

Projekt „COVID-19 i mentalno zdravlje: jučer, danas, sutra…“ je provela Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo te Gradskim urednom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba. Autori koji potpisuju izvještaj navedenog istraživanja su prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, prim. doc. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić, Krešimir Prijatelj, mag. psych. i Ella Selak Bagarić, klinička psihologinja. Urednice publikacije su prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i Romana Galić, univ. spec. act. soc., Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a recenzije potpisuju dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba te doc. dr. sc. Vjekoslav Jeleč, Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba

Nadamo se da će rezultati ovog istraživanja pomoći u nalaženju odgovora i razumijevanju izazova današnjeg roditeljstva, te biti temelj za daljnje osnaživanje otpornosti djece, roditelja i zajednice.

Publikaciju možete preuzeti ovdje u PDF-u. Slobodna je za prenošenje, dijeljenje i citiranje, uz obavezno navođenje izvora i autora:

„RODITELJSTVO U PANDEMIJI: izazovi, rizici i prilike odrastanja“ (PDF)

naslovna izvještaja Roditeljstvo u pandemiji

Print Friendly, PDF & Email