Dr. Steven W.Kairys, voditelj odjela za pedijatriju dječje bolnice K.Hovnanian i profesor pedijatrije na R.Wood Johnson Medical School u New Jersey, SAD posjetio je Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba 20. travnja 2015.

Dr. Kairys, stručnjak u području zaštite traumatizirane i zlostavljane djece, u studijskoj je posjeti Hrvatskoj te je u Polikliniku došao sa suradnicom prof. dr. sc. Aidom Mujkić, pročelnicom Katedre za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene zaštite Medicinskog fakulteta i Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar”.

Rad Poliklinike prezentirali su dr. Domagoj Štimac, psihijatar i subspec. dječje i adolescentne psihijatrije i zamjenik ravnateljice, dr.sc. Bruna Profaca, psihologinja i voditeljica dijagnostike i tretmana te dr. Vanja Slijepčević Saftić, pedijatrica i subspec. dječje neurologije. Ovo je bila prilika za upoznavanje s nekim specifičnostima zaštite djece kod nas i u SAD, razmjenu iskustava i rezultata novijih istraživanja kao i drugih tema relevantnih za zaštitu djece. Razmatrane su i mogućnosti daljnje suradnje hrvatskih i američkih stručnjaka. Ujedno, dr. Kirys se u sklopu posjete Poliklinici  upoznao i s radom Hrabrog telefona.


Print Friendly, PDF & Email