Dan Grada Zagreba obilježen je 31. svibnja u Staroj gradskoj vijećnici svečanom sjednicom zagrebačke Gradske skupštine kojoj su uručene i Nagrade grada Zagreba ovogodišnjim dobitnicima, među kojima je i naša ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.

Priznanje za najviše zasluge

Ovo najviše gradsko priznanje uručili su joj gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Skupštine Boris Šprem uz sljedeće obrazloženje: Nagrada grada Zagreba prof. dr. sc. Gordani Buljan Flander, ravnateljici Poliklinike za zaštitu grada Zagreba dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu na području psihosocijalne i zdravstvene zaštite i promicanja prava interesa djece.

Baveći se aktivno zaštitom zlostavljane i zanemarene djece u republici Hrvatskoj i ravnajući Poliklinikom za zaštitu djece grada Zagreba utemeljila je i vodi stručne i znanstvene programe Hrabrog telefona i sudska je vještakinja za psihologiju za zlostavljanu i traumatiziranu djecu. Aktivno sudjeluje na stručnim i znanstvenim skupovima, predavačica je na fakultetima, utemeljila je četiri nova kolegija koji se odnose na psihosocijalnu zaštitu, promicanje prava djece i pružanje potpore. Popularizirala je stručne teme u knjigama, priručnicima i medijima čime je olakšala odraslima roditeljske i odgojne dileme a djeci pomogla u prepoznavanju načina samozaštite i zauzimanja za sebe.

Za posvećenost radu i postignute rezultate primila je brojne nagrade i priznanja, primjerom zagrebačke Poliklinike predstavljala je kampanju Vijeća Europe o zaustavljanju spolnog nasilja nad djecom u Ujedinjenim Narodima u New Yorku.»

Print Friendly, PDF & Email