U organizaciji Centra za socijalnu skrb pazin – Podružnica Obiteljski centar ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održala je 21. svibnja 2019. povodom Međunarodnog dana obitelji dva predavanja u Istri za stručnjake iz centara za socijalnu skrb, škola, vrtića, pravosuđa, zdravstva, policije, gradskih i biskupijskih savjetovališta, predstavnika lokalne samouprave, članove školskih vijeća roditelja…

Prvom su predavanju, održanom prijepodne, pokrovitelji bili Grad Pazin i Istarska županija uz suradnju Pučkog otvorenog učilišta Pazin, a održano je u Spomen domu Pazina na temu: “Prepoznajemo li emocionalno zlostavljanje djece u visoko-konfliktnom razvodu?”. Predavanju su nazočile Sandra Ćakić Kuhar, zamjenica župana Istarske županije, Nevija Srdoč, mag. psych. univ. spec. oec., pročelnica upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti  Grada Pazina te Pavita Jelinčić, dipl. soc. radnica, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pazin.

Predavanje u Puli ravnateljica je održala u kongresnoj dvorani Hotela Brioni, u organizaciji Podružnice Obiteljski centar i Grada Pule – Vijeća za prevenciju kriminaliteta, na temu “Ekran u ruci, djetinjstvo na gradni: Kako danas imati oboje”. Predavanju su nazočile Sonja Grozić Živolić, pročelnica upravnih djelatnosti za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Ines Puhar, predstojnica Obiteljskog centra, a moderatorica je bila doc. dr. sc. Marlena Plavšić, nositeljica nekoliko psihologijskih kolegija na Odsjeku za nastavničko obrazovanje i strane jezike Filozofskog fakulteta u Puli.

Nakon predavanja je održana i promocija knjige “Znanost i umjetnost odgoja”, a o knjizi su govorili Ines Puhar, predstojnica Obiteljskog centra, Mladen Kosanović, klinički psiholog iz Dječjeg doma Ruža Petrović, psihologinja Poliklinike Mia Roje Đapić kao koautorica i izvršna urednica knjige te prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, glavna urednica i autorica knjige. I u ovom dijelu događanja nadahnuta moderatorica bila je psihologinja doc. dr. sc. Marlena Plavšić. Tijekom promocije je prikazan i film Odbora mladih Poliklinike “I ovo smo mi” koji upozorava na probleme mentalnog zdravlja mladih, a svojim glazbenim nastupom oduševio je i mladih gitarist Giovanni Batista Ugeri Michelini, učenik 2. razreda Glazbene škole “I. M. Ronjgov” u Puli, u klasi prof. Gorana Benevrkića. U ovim događanjima sudjelovala je i psihologinja Poliklinike Ana Raguž, koautorica knjige “Znanost i umjetnost odgoja”.

Nakon odličnog odaziva brojnih i zainteresiranih stručnjaka iz Istre na ova predavanja, dogovorena je i njihova studijska posjeta Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

 

 

Print Friendly, PDF & Email