Ravnateljica održala pozvano predavanje na 2. međunarodnom kongresu Hrvatskog društva ortodonata

Kao nastavak dosadašnje uspješne suradnje Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su 2012. godine potpisali sporazum o znanstvenoj, stručnoj i nastavnoj suradnji, ravnateljica Poliklinike prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander održala je pozvano predavanje “Komunikacijske vještine i psihološki pristup pacijentu” na 2. međunarodnom kongresu Hrvatskog društva ortodonata HLZ.

U Zagrebu je od 25. do 27. rujna 2014. godine održan 2. međunarodni kongres Hrvatskog društva ortodonata HLZ s naglaskom na vrhunskim rezultatima u ortodonciji. Teme samog kongresa uključivale su vrhunske rezultate u ortodonciji, tweed tehniku, biomehaniku, interceptivnu i funkcijsku ortodonciju, parodontološke aspekte ortodontske terapije, ljepljenje bravica i dentalnu traumatologiju.

Pozvana predavanja

Pozvana predavanja održali su uvaženi predavači Iva Alajbeg, Naranđa Aljinović Ratković, Gordana Buljan Flander, Ivana Čuković Bagić, Hrvoje Jurić, Senka Meštrović, Vedran Uglešić i Suzana Varga iz Hrvatske, Giovanni Biondi, Paolo Biondi, Alberto Caprioglio, Nicola Derton, Felice Festa i Ivan Gazzola iz Italije, Nejat Erverdi i Haviye Nazliel-Erverdi iz Turske, Herman Gabor iz Mađarske, Enita Nakaš iz Bosne i Hercegovine, Jasmina Primožić iz Slovenije, Uroš Mezeg, Ivana Šćepan i Branislav Vidović iz Srbije, Hatto Loidl iz Njemačke, Gabriela Kjurchieva Chuchova iz Makedonije te Roberto Justus iz Meksika.

Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander u svom je polusatnom predavanju “Komunikacijske vještine i psihološki pristup pacijentu” iznijela osnove vještina pristupa i komuniciranja s pacijentima iz psihološke perspektive, što uključuje važnost uspostave prvotnog odnosa s pacijentima, aspekte informiranja pacijenata o njihovom dentalnom stanju te specifičnosti komunikacijskih vještina uz naglasak na praktičnim savjetima u svrhu unapređenja razumljivosti komunikacije. Dio njenog izlaganja bio je posvećen specifičnostima komunikacije s pacijentima različitih dobnih skupina, psihološkim aspektima dentalne anksioznosti te temeljnim načelima psihologije boli. U kontekstu multidisciplinarnosti, naglasak je bio na saznanjima o psihološkim aspektima uspješne komunikacije koja mogu doprinijeti kvalitetnijem radu stomatologa.

Više o programu ovog međunarodnog kongresa možete pronaći na web stranicama kongresa: http://www.361events.org/orto2014/program-programme


Print Friendly, PDF & Email