Uvodna radionica edukacije iz dječje i adolescentne psihoterapije pod nazivom “Pregled relacijsko-razvojnog modela” u organizaciji udruge HITUDIM (Hrvatska interdisciplinarna terapijska udruga za djecu i mladež) održana je u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba od 13. do 16. veljače 2012.

Voditelji radionice su Ken Evans, osnivač i direktor EUROCPS-a (European centre for Psychotherapeutic Studies), iskusni gestalt i integrativni psihoterapeut, trener i supervizor te Johanna Hewitt, zamjenik direktora EUROCPS (European centre for Psychotherapeutic Studies), gestalt terapeut te predavač na Institutu za Integrativnu psihoterapiju u Zagrebu, Ljubljani i Gestal institutu na Malti.

Tijekom radionice predstavljen je  opći model programa – od inicijalnih razgovora do završetka terapije s naglaskom na ključne koncepte iz raznih teorijskih izvora, raznih i različitih psihoterapijskih škola, teorija o dječjem razvoju i neuroznanosti te važnost emocionalnog podešavanja i neuspješnog podešavanja za razvoj adekvatnih i neadekvatnih ranih modela privrženosti i utjecaj istog na razvoj djece i adolescenata.

Print Friendly, PDF & Email