Psiholozi Poliklinike Krešimir Prijatelj, Ana Raguž, Mia Roje Đapić i Ella Selak Bagarić sudjelovali su u video za djecu i mlade Centra za mladež Zaprešić na temu »Svjetski dan mentalnog zdravlja u zdravstvenoj krizi«. Video je sniman u suradnji s Udrugom studenata grada Zaprešića koji je usmjeren na informiranje, educiranje, organiziranje slobodnog vremena, volontiranje te poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u zajednici. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Stručnjaci Poliklinike u videu su uputili poruke podrške djeci i mladima:

»Dragi mladi, sjetite se ove školske godine da je puno važnije od školskog uspjeha to da ostanete mentalno zdravi. I sjetite se da to što se ne možete družiti na način na koji ste se družili prije ne znači da i dalje ne trebate prijatelje niti da i dalje ne trebate odnose sa svojim vršnjacima«, kazala je psihologinja Mia Roje Đapić.

»Ova godina bila je teška iz mnogobrojnih razloga, i želimo vam ovim putem reći da je OK da se osjećate kako god da se osjećate. Iako nam se nekad čini da smo sami u svojim problemima, želimo reći da niste sami i da mnogobrojni dječji psiholozi i stručnjaci koji rade s djecom su tu za vas i da će biti voljni i htjeti čuti ono što se događa s vama. Niste sami, tu smo za vas«, poručila je psihologinja Ana Raguž.

»Aktualna zdravstvena kriza ostavila je brojne posljedice na odrasle, ali i na djecu i mlade«, rekao je psiholog Krešimir Prijatelj.

»Briga o sebi nije samo nošenje maski i rukavica. Briga o sebi podrazumijeva i jedan životni stil koji zapravo stavlja osobu na prvo mjesto, dakle vođenje jedne dobre higijene spavanja, vođenje brige o zdravoj prehrani, vođenje brige o kontaktu s osobama koje nam čine dobro, izbjegavanje kontakata koji su toksični, koji nam donose dodatan stres, vođenje računa o tome što nas veseli, postoji li nešto što nas veseli, što nas umiruje, što nas relaksira. Ako imamo problema u nalaženju takvih resursa u našem životu, sasvim sigurno je vrijedno potražiti pomoć stručnjaka«, riječi su psihologinje Elle Selak Bagarić.

Print Friendly, PDF & Email