Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba sudjelovala je na prvom međunarodnom kongresu o medicini usmjerenoj prema osobi. Izlaganje s temom „The Effects of Children’s Online Activities – are Those Engaged in Cyberbullying at Risk of Self-harm“ održao je dr. Domagoj Štimac, spec.psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije i zamjenik ravnateljice Poliklinike. Koautorice ovog rada su Ella Selak Bagarić, dipl. psiholog s Hrabrog telefona i prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Radi se o prvom međunarodnom kongresu o medicini usmjerenoj prema osobi koji je održan u Zagrebu od 7. do 10. studenog 2013. godine u hotelu Westin, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića.

O budućoj edukaciji studenata i zdravstvenih profesionalaca

Kongres, održan kao nastavak višegodišnjih aktivnosti velikog broja međunarodnih organizacija i institucija iz cijelog svijeta, kao glavnu temu je istaknuo edukacijske aktivnosti koje promiču medicinu usmjerenu prema osobi. Cilj kongresa bio je okupiti stručnjake i udruge bolesnika te donijeti važne dokumente i odluke vezane uz načine buduće edukacije kako studenata, tako i zdravstvenih profesionalaca, bolesnika i šire javnosti temeljene na konceptu medicine usmjerene prema osobi. Sudjelovalo je 20 pozvanih predavača iz svih krajeva svijeta te deset pozvanih predavača iz Hrvatske, uz 200 izlaganja sudionika te 600 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Predsjednik kongresa bio je prof. James Appleyard, koji je i predsjednik International College of Person-centered Medicine, predsjednik organizacijskog odbora kongresa prof. Juan Mezzich (koji je ujedno i glavni tajnik ICPCM), a dopredsjednik prof. Veljko Đorđević, koji je voditelj lokalne organizacijske grupe.

Kongresu su prisustvovale i djelatnice Poliklinike Dora Kralj, prof.socijalni pedagog te Renata Ćorić Špoljar, prof.psihologije.
Print Friendly, PDF & Email