Priručnik o nasilnom ponašanju mladih

„Nasilna ponašanja mladih-Zašto je ljubav važna?“ novi je priručnik kojeg su izdali Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba i Grad zagreb, a autorice su doc. dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike, dr. Marija Bačan, psihijatrica i Dragana Matešković, psihologinja. Na svečanoj promociji 27. svibnja 2010. u Staroj gradskoj vijećnici Grada Zagreba. priručnik je predstavio prof.dr. Predrag Zarevski, pročelnik Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a o temi nasilja mladih govorili su i potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te pročelnik gradskog zdravstva dr. Zvonimir Šostar.

Praktične smjernice roditeljima

Priručnik se temelji na najnovijim spoznajama o korijenima nasilnih ponašanja djece i mladih. Ujedno daje niz praktičnih smjernica roditeljima kako postaviti granice djeci u atmosferi prihvaćanja i ljubavi, te im je podrška u razvijanju privrženih i emocionalno toplih odnosa s djecom. Može se dobiti besplatno u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, a uskoro će biti dostupan i na našoj web stranici.

Rad na zaštiti djece je stalan zadatak koji nema rok trajanja.

Riječ je o 13. priručniku kojeg zajednički izdaju Grad Zagreb i Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba. Priručnik daje niz praktičnih smjernica roditeljima kako postaviti granice djeci u atmosferi prihvaćanja i ljubavi, te im je podrška u razvijanju privrženih i emocionalno toplih odnosa s djecom.

Vodič nije namijenjen samo roditeljima, mada je za njih prvenstveno pisan, nego će dobro doći svim službama i stručnjacima koji se ovom socijalnom problematikom bave, a to su, uz roditelje, predškolske i obrazovne ustanove, socijalna skrb i zdravstvo, ali i mediji koji pišu i problematiziraju ove teme, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Milan Bandić, dok je potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić istaknula kako je rad na zaštiti djece stalan, zadatak koji nema rok trajanja.

Autorice teksta doc.dr.sc. Gordane Buljan Flander, dr. Marija Bačan i prof. Dragana Matešković podijelile su nazočnima i svoja iskustva u radu sa žrtvama nasilja te naglasile kako je kroz Polikliniku od njenog osnutka krajem 2002. do danas prošlo preko 7 500 djece, žrtava nasilja.

Print Friendly, PDF & Email