Predstavnici Fondacije Tijana Jurić iz Subotice posjetili Polikliniku

Osnivač Fondacije Tijana Jurić iz Subotice Igor Jurić i Jelena Višekruna pedagoginja i psihoterapeutkinja u Fondaciji posjetili su Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba 26. kolovoza 2019. Riječ je o neprofitnoj organizaciji osnovanoj s glavnim zadatkom unapređivanja sigurnosti djece u Srbiji kroz preventivne aktivnosti i edukacije uz očuvanje uspomene na tragičnu smrt djevojčice Tijane Jurić.

Prvi korak u započetoj borbi za veću sigurnost djece u Srbiji ostvaren je  izmjenom Zakona o policiji, nazvanom „Tijanin zakon“ te  u konačnici izmjenom Krivičnog zakona, uvođenjem kazne doživotnog zatvora za počinitelje najtežih oblika teških krivičnih djela koja su za posljedicu imala smrt deteta, maloljetnika ili trudne žene. Fondacija je pokrenula niz edukativnih projekata, inicijativa, događanja i humanitarnih akcija koje se provode širom Srbije. Aktivnosti koje Fondacija provodi prvenstveno su usmjerene na djecu i mlade, njihove roditelje i stručnjake.

Kroz raspravu i razmjenu iskustava rad Poliklinike je predstavila doc.dr.sc. Bruna Profaca, klinička psihologinja, s obzirom da su gosti iz Subotice izrazili veliki interes za  način rada multidisciplinarnog tima Poliklinike. Također, upoznali su se s radom udruge Hrabri telefon te specifičnostima savjetovanja putem linija pomoći za djecu i roditelje.

Više o Fondaciji Tijana Jurić dostupno je na linku  https://tijana.rs/.

Print Friendly, PDF & Email