Predstavnice Ministarstva pravosuđa iz Grčke u studijskoj posjeti Poliklinici

Predstavnice Ministarstva pravosuđa Helenske Republike iz Atene, tužiteljica Evgenia Stathoulopoulou i Eva Kogiannaki, predsjednica Odjela za ispitivanje maloljetnika, posjetile su 26. travnja 2018. godine Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba kako bi se upoznale s radom Poliklinike i specifičnostima forenzičnog intervjuiranja djece i mladih u okviru rada Poliklinike. Obje predstavnice su članice Znanstvenog vijeća za borbu protiv viktimizacije djece i kriminalitet (KESATHEA).

Svrha studijske posjete bila je upoznavanje s Poliklinikom kao primjerom dobre prakse u Europi i hrvatskim sustavom zaštite djece kako bi potaknuli otvaranje djeci prilagođenih, multidisciplinarnih i intersektorskih ustanova u Grčkoj s ciljem zaštite djece žrtava i svjedoka nasilja te prevencije retraumatizacije djece koja se događa kroz opetovano davanje iskaza djece različitim stručnjacima u različitim ustanovama.

Predstavnice su s radom Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba upoznali ravnateljica Poliklinike prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, zamjenik ravnateljice prim.dr. Domagoj Štimac, neuropedijatrica i pomoćnica ravnateljice Poliklinike za kvalitetu zdravstvene zaštite doc.dr.sc. Vanja Slijepčević Saftić te psihologinja Ana Marija Španić.

Posjeta je organizirana na način da su osim Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba posjetile i Ministarstvo unutarnjih poslova, Odjel za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji te Županijski sud u Zagrebu gdje ih je s radom suda upoznala dr.sc. Lana Petö Kujundžić sa suradnicima, predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda.

Print Friendly, PDF & Email