Predavanje “Zdravstvena kriza: Kako smo?” povodom Međunarodnog dana obitelji

Povodom Međunarodnog dana obitelji, Centar za socijalnu skrb Pazin, podružnica Obiteljski centar u suradnji s Gradom Pula i Istarskom županijom organizirali su online predavanje: „Zdravstvena kriza: Kako smo?“ koje je održala psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Mia Roje Đapić 20. svibnja 2021.

Predavanje je bilo usmjereno osnaživanju osoba koje se iz profesionalne ili roditeljske uloge susreću s djecom i mladima: predstavnicima obrazovnih ustanova, članovima školskih vijeća roditelja, predstavnicima zdravstva, socijalne skrbi, pravosuđa i policije, pulskog sveučilišta, udruga, jedinica lokalne samouprave, predstavnicima medija i drugima.

„Zdravstvena kriza vezana uz pandemiju COVID-19 traje već dugo, a neizvjesno je koliko će još trajati. Vjerujemo da ćemo se izboriti s virusom, ali mnogi se pitaju kako se izboriti sa svim posljedicama koje osjećamo. Posebno je teško roditeljima, koji imaju dvostruku odgovornost – brige o sebi i brige o djeci.

Što kažu istraživanja o mentalnom zdravlju djece i roditelja u inozemstvu i kod nas?

Što smo mogli naučiti iz iskustava ranijih zdravstvenih i društvenih kriza?

Kako razumjeti što nam se događa i zašto nas “žulja” novo normalno?

Što nam može pomoći, što nas čeka u budućnosti i kako podržati obitelji?

Odgovore na ova pitanja pokušalo se zajedno istražiti u ovom predavanju, kao i ponuditi jasne i konkretne smjernice za jačanje psihološke otpornosti obitelji.

predavanje Zdravstvena kriza u Puli

 

Print Friendly, PDF & Email