Predavanje za stručnjake iz sustava socijalne skrbi Bosne i Hercegovine

„Potrebe djece i obitelji u novom normalnom: Nužna prilagodna stručnjaka“ naslov je webinara kojeg je ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander početkom listopada 2020. održala za stručnjake iz sustava socijalne skrbi cijele Bosne i Hercegovine. Webinar je organiziralo Regionalno udruženje stručnih radnika socijalne djelatnosti Doboj, a podržala ga je Misija OSCE-a (Organization for Security and Co-operation in Europe) u Bosni i Hercegovini podržala je, u okviru svojih redovnih programskih aktivnosti.

U svom je izlaganju ravnateljica predstavila najnovije znanstvene i kliničke spoznaje o potrebama djece, mladih i obitelji u aktualnoj zdravstvenoj krizi, s posebnim osvrtom na rad s obiteljima razvedenih roditelja. Zadnji dio predavanja bio je posvećen telefonskom i online savjetovanju, kao novim oblicima pružanja podrške korisnicima i nužnoj prilagodbi alata i načina rada u aktualnim okolnostima. Sudionici su dobili besplatni priručnik „Halo, pomozite!”, kojeg su stručnjaci Poliklinike i Hrabrog Telefona objavili na proljeće 2020. uz podršku Hrvatske psihološke komore, za sve stručnjake koji su se uključili u telefonsko savjetovanje. Također su dobili pristup webinarima snimljenima u organizaciji Hrabrog Telefona u vrijeme zdravstvene krize, koji kroz niz predavanja dodatno usavršavaju stručnjake pomagače u telefonskom i online savjetovanju. Kao i uvijek, suradnja s OSCE-om pokazala se izuzetno uspješnom te je interes i odaziv kolega iz susjedne zemlje bio velik.

Priručnik možete preuzeti na linku ovdje:

HALO, POMOZITE! priručnik za stručnjake mentalnog zdravlja o specifičnostima telefonskog savjetovanja uslijed pandemije

ZA STRUČNJAKE MENTALNOG ZDRAVLJA: Video snimke 6 webinara o telefonskom i e-savjetovanju i besplatni priručnik “Halo, pomozite!”

 

Print Friendly, PDF & Email