Predavanje u okviru treninga za savjetovatelje slovenske linije za psihološku pomoć i podršku
U okviru treninga za savjetovatelje na slovenskoj liniji za psihološku podršku i pomoć psihologinja Poliklinike Mia Roje Đapić 19. svibnja 2021. održala je predavanje „Emocionalno teški pozivi“ za edukante Psihološkog savjetovališta u Ljubljani i Sigmund Freud Instituta. Sudionici su studenti i apsolventi psihologije i psihoterapije koji kroz volonterski rad nastoje obogatiti svoje praktično iskustvo i doprinijeti brizi za mentalno zdravlje.
Nakon uvodnih treninga u području telefonskog savjetovanja, kroz ovo predavanje dobili su potrebna znanja o stresu, traumi, krizi i gubitcima u dječjoj i odrasloj dobi, kao i praktične smjernice za razgovor u emocionalno posebno teškim pozivima u kojima su nazivatelji u neposrednoj opasnosti (koji uključuju suicidalnost, samoozljeđivanje, aktualno nasilje, bijeg djeteta od kuće i slično). Telefon na koji će se javljati nakon edukacije pod nazivom “Slušam te” bit će namijenjen svima: djeci, adolescentima, studentima, odraslima i starijim osobama, a savjetovatelji će biti uključeni u redovite supervizije psihologa i psihoterapeuta.
Posebna nam je čast što je priručnik za telefonsko savjetovanje “Halo, pomozite!”, koji su priredili stručnjaci Poliklinike i Hrabrog Telefona na početku pandemije uz podršku Hrvatske psihološke komore, predveden na slovenski pod nazivom “Halo, pomagajte!” i što je edukantima literatura prema kojoj se usavršavaju. Drago nam je što smo dobili priliku podržati mlade kolege u ovom hvalevrijednom projektu i želimo im puno sreće u daljnjem radu.
halo pomagajte
Print Friendly, PDF & Email