U sklopu projekta “Govorim, činim, podržavam, zagovaram, živim nenasilje“ u Splitu je 22. ožujka 2018. doc.dr.sc. Bruna Profaca održala predavanje za roditelje i stručnjake  “Vršnjačko nasilje – što se događa i što poduzimamo?”

Ovaj projekt provodi u druga MoSt iz Splita u partnerstvu s kazalištem Playdrama, tijekom školske godine 2017/18. s osnovnim ciljem prevencije nasilja među mladima. U okviru projekta provodi se niz aktivnosti u cilju jačanje zaštitnih čimbenika djece i mladih, posebice mladih u riziku te jačanja i promoviranja zaštitnih čimbenika zajednice. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Uz edukaciju za mlade medijatore u zajednici, radionice socijalnih vještina za mlade u riziku, udruga MoSt koordinira i izradu i promociju video klipova koje će osmišljavati djeca, polaznici dramskog grupe kazališta Playdrama. S ciljem osnaživanja zajednice i roditeljskih kompetencija planirano je organizirati nekoliko javnih stručnih predavanja i provesti javnu kampanju putem društvenih mreža.

Predavanje koje je održala doc. dr. sc. Bruna Profaca dio je tih aktivnosti. U predavanju su osim izlaganja o pojavnosti, prevenciji i obrascima vršnjačkog nasilja, iznijete mogućnosti podrške djeci koja trpe nasilje i koja čine nasilje s posebnim naglaskom na odgovornosti odraslih u prepoznavanju potreba djece i mladih.

Print Friendly, PDF & Email